Lediga jobb 88
29 juli 2019

Sjuksköterskor till akutmottagning i Ystad

Region Skåne, Lasarettet i Ystad
Gör skillnad. Varje dag.

Akutmottagningen i Ystad har cirka 32 000 besök årligen inom specialiteterna medicin, kirurgi, urologi, ortopedi, gynekologi samt barn. Hos oss arbetar samtliga yrkeskategorier i nära samarbete. I höst satsar vi på rutiner som ligger i framkant för modernt arbetssätt i form av ett teambaserat mottagande. Allt från primärbedömning till sedvanligt akutomhändertagande av den akut sjuka patienten. Vissa arbetspass agerar man larmsjuksköterska med den primära uppgiften att hantera larmpatienter.

Under det gångna året har akutmottagningen storsatsat på kompetensutveckling. Triagebedömning, akutrumsarbete och fördjupade utbildningar i omhändertagande av traumapatienter är en bit av det omfattande utbildningsprogrammet man får ta del av.
Akutverksamheten är sammanslagen med den medicinska verksamheten på lasarettet i Ystad. Vi ser stora fördelar och utvecklingsmöjligheter i att vara en verksamhet med gemensamma förbättringsprojekt och där patientfokus kommer prioriteras.

Vill du vara med och påverka utvecklingen? Då kan du vara den vi söker!

ARBETSUPPGIFTER
På akutmottagningen i Ystad söker vi nu sjuksköterskor, vi har två tillsvidaretjänster och två sexmånadersvikariat med möjlighet till förlängning som vi vill tillsätta med intresserade och positiva medarbetare.

I arbetsuppgifterna ingår sedvanliga sjuksköterskeuppgifter på en akutmottagning såsom prioritering och triagering till rätt vårdnivå samt omhändertagande och behandlingar av akut sjuka patienter. Hos oss får du möjlighet till ett väldigt varierande och utvecklande arbete. Med kompetensutveckling och erfarenhet kan du efterhand bemanna olika positioner på akutmottagningen. Det är viktigt att få en bra start på sin nya arbetsplats och därför står vi för en noggrann introduktion.

Den akut sjuka patienten kan söka vård på dygnets alla timmar. På sikt behöver du därför vara förberedd på att kunna arbeta tre skift. Dock inte första året på akutmottagningen.

För nyexaminerade sjuksköterskor finns ett kliniskt basår som innehåller föreläsningar, klinisk färdighetsträning och tillgång till en mentor. För sjuksköterskor som vill specialistutbilda sig erbjuds förutom utbildningsförmåner inom prioriterade områden ett antal sökbara utbildningsanställningar då utbildning varvas med kliniskt arbete under två år.

Vill du vara med och utveckla framtidens akutsjukvård? Vi är inne i en spännande utvecklingsfas med ett gemensamt samarbete mellan Region Skånes akutsjukhus där medarbetare involveras i olika utvecklingsprojekt. Vi ser akutsjukvård som en egen profession och det finns nu möjlighet för sjuksköterskor att få en specialistexamen i akutsjukvård. Utbildningen finns på olika orter i Sverige, bland annat i Lund sedan våren 2015.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som är legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Språkkunskap i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Det kan också innebära godkänt betyg i svenska 3 alternativt godkänt betyg i svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp.

Vi ser det som meriterande om du tidigare har arbetslivserfarenhet som sjuksköterska, gärna inom akutsjukvård eller på akutvårdsavdelning. Det är även meriterande om du har specialistutbildning inom akutsjukvård.

Vi söker dig som är intresserad av akutsjukvård. Du ser värdet av ett gott samarbete och bidrar själv till detta genom din flexibilitet och ditt engagemang. Vidare vill vi att du har lätt för att ta egna initiativ och har ett intresse för kvalitet och patientsäkerhet. Att vara empatisk och att fokusera på patienten är en självklarhet för dig. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Vi tillämpar löpande urval i denna rekrytering. Välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

Förvaltningen har tre uppdrag som omfattar hela Skåne; Palliativ vård och Avancerad Sjukvård i hemmet (ASiH), Ungdomsmottagningar och Dietistverksamhet inom primärvård.

På http:// www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ytterligare uppgifter

Annonserat
29 juli 2019
Sista ansökningsdag
29 augusti 2019
Varaktighet
Tillsvidare
Sysselsättningsgrad
Heltid