Lediga jobb 88
29 juli 2019

Sjuksköterska till observationsenheten, Lasarettet i Ystad

Region Skåne, Lasarettet i Ystad
Gör skillnad. Varje dag.

Akutmottagningen i Ystad har cirka 32 000 besök årligen inom specialiteterna medicin, kirurgi, urologi, ortopedi, gynekologi och barn. Hos oss arbetar samtliga yrkeskategorier i nära samarbete.

Observationsenheten är en förlängning av akutmottagningen. Där hamnar patienter som uppfyller rätt kriterier med fortsatt observation eller behandlingsbehov innan hemgång. I höstas ändrade vi arbetssätt på akutmottagningen vilket mynnade ut i ett ortopedspår. Detta innebär att lägre prioriterade ortopedpatienter går direkt till observationsenheten för behandling efter triagering. I vissa fall är akutmottagningens patienter i behov av återbesök. Dessa går också till observationsenheten istället för akutmottagningen. Under det gångna året har akutmottagningen storsatsat på kompetensutveckling. Personalen på observationsenheten får också ta del av relevanta utbildningar.

Akutverksamheten är sammanslagen med den medicinska verksamheten på lasarettet i Ystad. Vi ser stora fördelar och utvecklingsmöjligheter i att vara en verksamhet med gemensamma förbättringsprojekt och där patientfokus kommer prioriteras.

Vill du vara med och påverka utvecklingen? Då kan du vara den vi söker!


ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en sjuksköterska till Observationsenheten!

I arbetsuppgifterna ingår fortsatt akutsjukvård och observation som redan är påbörjad på akutmottagningen. Hos oss får du möjlighet till ett väldigt varierande och utvecklande arbete.

Det är viktigt att få en bra start på sin nya arbetsplats och vi står därför för en noggrann introduktion. Observationsenheten är öppen måndag till fredag, dag och kvällstid.

Är du förändringsbenägen och tycker om att utveckla en verksamhet är kanske du rätt person för arbetet. I rollen som sjuksköterska på observationsenheten har du möjlighet att påverka in och utflödet av patienter. Du behöver kunna hantera visst självständigt arbete men du har också möjlighet att ta hjälp av personalen på både akutmottagningen och akutvårdsavdelningen.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som är legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Språkkunskap i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Det kan också innebära godkänt betyg i svenska 3 alternativt godkänt betyg i svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp.

Vi ser gärna att du har minst två års arbetslivserfarenhet som sjuksköterska. Det är meriterande med erfarenhet inom akutsjukvård, gärna på akutmottagning eller akutvårdsavdelning. Vidare är det meriterande om du har specialistutbildning inom akutsjukvård, anestesi, intensivvård eller ambulanssjukvård.

Vi söker dig som är intresserad av akutsjukvård. Du ser värdet av ett gott samarbete och bidrar själv till detta genom din flexibilitet och ditt engagemang. Vidare tror vi att du har lätt för att ta egna initiativ och har ett intresse för kvalitet och patientsäkerhet. Att vara empatisk och fokusera på patienten är en självklarhet för dig. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Vi tillämpar löpande urval i denna rekrytering. Välkommen med din ansökan redan idag!


ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

Skånevård Kryh bedriver akutsjukvård, planerad sjukvård, närsjukvård och primärvård på 21 vårdcentraler, barnmorskemottagningar och barnavårdscentraler.

Större delen av den akuta sjukvården bedrivs på Centralsjukhuset Kristianstad (CSK) och på Lasarettet i Ystad. Förlossningsverksamhet och vård av för tidigt födda finns i Kristianstad och i Ystad. Hässleholm har ett närsjukhus och ett ortopedisk centrum som är landets största på höft- och knäprotesoperationer.

Förvaltningen har tre uppdrag som omfattar hela Skåne; Palliativ vård och Avancerad Sjukvård i hemmet (ASiH), Ungdomsmottagningar och Dietistverksamhet inom primärvård.

På http:// www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ytterligare uppgifter

Annonserat
29 juli 2019
Sista ansökningsdag
29 augusti 2019
Varaktighet
Tillsvidare
Sysselsättningsgrad
Heltid