Lediga jobb 88
30 juli 2019

ST-läkare till medicinenheten, VO akut och medicin i Ystad

Region Skåne, Lasarettet i Ystad
Gör skillnad. Varje dag.

Lasarettet i Ystad är ett akutsjukhus som är indelat i fyra verksamhetsområden:
akut och medicin, barn obstetrik-gynekologi och öron, kirurgi och anestesi operation Intensivvård samt rehabilitering. I anslutning till Lasarettet finns en palliativ vårdavdelning, ASIH och primärvård.

Lasarettet i Ystad ingår i förvaltning Skånes universitetssjukvård och vi samarbetar med Malmö och Lunds universitetssjukhus gällande både arbete och utbildning.

Verksamhetsområde akut och medicin består av akutmedicinska specialister, internmedicin, lungmedicin, endokrinologi, kardiologi, neurologi, geriatrik, nefrologi, dialysverksamhet samt klinisk fysiologisk enhet. Vi arbetar i team med våra patienter och ser alltid till hela patientprocessen, även de delar som ligger utanför vårt verksamhetsområde. Detta gör vi genom samverkan med de aktörer som kommer både före och efter oss i vårdkedjan. Vi tror på utveckling genom förbättring, vilket betyder att vi hela tiden strävar efter att se hur vi kan utveckla och förbättra vårt sätt att arbeta tillsammans.

Vi strävar efter att alltid agera utifrån Region Skånes värderingar Välkomnade, Drivande, Omtanke och Respekt, både gentemot varandra och i förhållande till patienten.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu två ST-läkare som vill bli en del av vårt team.

I rollen som ST-läkare hos oss arbetar du under handledning av erfarna överläkare i olika specialiteter; hjärtintensivavdelning, två andra medicinska avdelningar som tar hand om strokepatienter och lungpatienter samt andra internmedicinpatienter.

Du arbetar också på olika mottagningar samt primärjour tillsammans med en icke legitimerad läkare. Vi kommer att tilldela dig en individuell handledare under din ST hos oss och du deltar i kurser som behövs för att fullgöra din specialisttjänstgöring.

Hos oss kommer du att utvecklas snabbt och känna dig självständig. Du kommer känna dig trygg med dina kollegor och med ett par veckors introduktion. Du kan välja att börja din ST som internmedicin och sedan vidare välja en grenspecialist eller om du vet att du vill bli lungspecialist så du kan börja direkt som enkel specialist.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som är legitimerad läkare med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Språkkunskap i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Det kan också innebära godkänt betyg i Svenska 3 alternativt godkänt betyg i Svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp.

Vi söker dig som är trygg i din yrkesroll och som snabbt kan ställa om efter ändrade omständigheter. Du är engagerad och sätter alltid patienten i fokus. Därutöver tycker du om att arbeta i ett högt arbetstempo, är initiativrik samt ser samarbete som en förutsättning för ett gott arbete. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi tillämpar löpande urval, Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ytterligare uppgifter

Annonserat
30 juli 2019
Sista ansökningsdag
14 september 2019
Varaktighet
Tillsvidare
Sysselsättningsgrad
Heltid