Lediga jobb 88
30 juli 2019

Sjuksköterska till VO Kirurgi, elektiv vårdenhet i Ystad

Region Skåne, Lasarettet i Ystad
Gör skillnad. Varje dag.

Verksamhetsområde (VO) kirurgi består av vårdavdelning 1 och 2, endoskopimottagning, cytostatikamottagning, stomimottagning, kirurgmottagning och urologimottagning.

Vi välkomnar nu en sjuksköterska till avdelning 2, som är en kirurgisk femdygnsavdelning. Avdelningen har 14 vårdplatser (10 slutenvård och 4 dagvårdsplatser) och bedriver elektiv kirurgi/urologi/gynekologi/öron-näsa-hals måndag till fredag.

Vi har ett positivt arbetsklimat och under terminerna välkomnar vi ett stort antal studenter. Nyutexaminerade medarbetare deltar i ett ettårigt mentorsprogram med fördjupad introduktion. Medarbetarna stöttar och hjälper varandra, besvarar gärna frågor och vägleder nya arbetskollegor. Intresse för patientnära arbete, verksamhetsutvecklande projekt, patientsäkerhet samt att handleda studenter är viktiga drivkrafter i verksamheten.

ARBETSUPPGIFTER
Vi välkomnar nu en ny sjuksköterskekollega till vårdavdelning 2!

Då avdelning 2 är en verksamhet med planerade operationer innebär arbetet till stor del att organisera ett bra flöde för patienter inför operation och andra vanligt förekommande arbetsuppgifter för kirurgisk/urologisk/gynekologisk verksamhet. Du utför patientnära arbete i team med undersköterska där det ingår preoperativt och postoperativt omhändertagande av patient, läkemedeleshantering och allmän omvårdnad. Arbetet innebär också vårdplanering, anhörigkontakt, provtagning, handledning av medarbetare och studerande samt dokumentation i Melior, Orbit och andra IT-system.

Du förväntas vara delaktig i verksamhetsutvecklande projekt och vi erbjuder utbildningstillfällen både inom och utanför verksamhetsområdet samt vidareutveckling inom respektive ansvarsområde. Vi erbjuder även möjlighet till handledarutbildning och eventuellt specialistutbildningar.

Vi arbetar efter rullande 10-veckorsschema. Avdelning 2 har öppet alla röda dagar som infaller måndag till fredag. Under sommar och storhelger tjänstgör personal på avdelning 1.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård, gärna med erfarenhet av kirurgisk/urologisk/gynekologisk omvårdnad och behandling. Grundläggande datorkunskaper är ett krav och vi ser gärna att du har erfarenhet av förekommande dokumentations- och journalprogram som Melior, Orbit 5, PASIS och SVPL-IT.

Språkkunskap i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Det kan också innebära godkänt betyg i svenska 3 alternativt godkänt betyg i svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp.

Vi värdesätter att du har ett gott bemötande mot såväl patienter som kollegor. Du har god förmåga att prioritera mellan arbetsuppgifter och samarbetar bra med kollegor. Vidare ser vi gärna att du vill utvecklas i din yrkesroll och har ett engagemang för utvecklingsarbete. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval, välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ytterligare uppgifter

Annonserat
30 juli 2019
Sista ansökningsdag
27 augusti 2019
Varaktighet
Tillsvidare
Sysselsättningsgrad
Heltid