Lediga jobb 88
6 augusti 2019

Stödassistenter LSS-boende

Ystads kommun, Social Omsorg
Ystad är den lilla staden med de stora möjligheterna. Här finns naturupplevelser utöver det vanliga, en levande historia, ett sjudande kulturliv och mångfald av fritidsaktiviteter. Här finns också ett rikt näringsliv som verkar både lokalt och globalt.

Ystads kommun arbetar för en god personalpolitik som främjar trivsel och goda arbetsprestationer. Vi tror på engagerade medarbetare som skapar en bättre vardag för våra invånare. Vår värdegrund Bättre Tillsammans kännetecknas av fyra ord som tydligt summerar vad vi som arbetsgivare står för; Mod, Tillit, Delaktighet och Professionalitet.

Alla medarbetare ska erbjudas förutsättningar till en god hälsa och därför arbetar vi aktivt med vår arbetsmiljö. Vi erbjuder friskvård och en rökfri arbetstid.
ARBETSUPPGIFTER

Vi söker medarbetare till gruppbostad inom LSS på Kommendörsgatan. LSS-bostaden har inriktning personkrets 1.

Som stödassistent ger du stöd, omsorg och omvårdnad till brukare inom LSS med intellektuell funktionsnedsättning och/eller autism. Vi arbetar utifrån lågaffektivt bemötande och tydliggörande pedagogik. Flera brukare har ett stort omvårdnadsbehov och använder sig av AKK för att kommunicera med sin omgivning. Såväl förflyttningshjälpmedel som kognitiva hjälpmedel används. Vi utgår alltid från brukarnas genomförandeplaner när vi ger stöd och service i vardagen samt arbetar med genomförandeplanen som ett levande dokument. I arbetet ingår också städning, inköp, tvätt, matlagning, delegerade hälso- och sjukvårdsuppgifter samt dokumentation. Procapita och Lifecare är de program som används för dokumentation. Vi ger stöd till brukaren att leva med full delaktighet i samhället på det sätt hen önskar. Vi skapar möjligheter för brukaren att ingå i sociala nätverk och social aktiviteter såväl enskilt som gemensamt och stödjer brukarna i att utveckla sin förmåga till kommunikation och känsla av sammanhang. Kontakter med anhöriga och andra externa samarbetspartners är en naturlig del i det dagliga arbetet.

Du kommer att arbeta i team med stödassistenter, stödpedagoger och enhetschef med en tydlig struktur samt arbetsfördelning.


KVALIFIKATIONER
Vi erbjuder ett spännande utvecklingsarbete för dig med Omvårdnadsprogrammet, Barn och Fritidsprogrammet eller annan utbildning som prövas likvärdig av arbetsgivaren. Vi utgår från att du har erfarenhet av tydliggörande pedagogiskt arbete och lågaffektivt bemötande samt arbete inom LSS. Kunskap om och vana vid att använda kognitiva och kommunikativa hjälpmedel i det dagliga arbetet värderas högt. Du delar med dig av din kompetens och visar intresse för andras kompetens så att vi tillsammans kan nå uppsatta mål. Vi tror att du som vill arbeta med oss gillar utmaningar, har stort tålamod och ett stort engagemang för målgruppen. Vidare är du lugn, stabil och har förmågan att planera och genomföra arbetet självständigt tillsammans med dina kolleger. Vi söker dig som är en ansvarsfull person, såväl i det brukarnära arbetet som i sammanhang gällande arbetsmiljön. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och god samarbetsförmåga. Meriterande är erfarenhet från arbete inom andra delar av LSS, psykiatri eller äldreomsorgen.

Anställningarnas omfattning
Anställningsform:
Två tjänster med tillsvidareanställning om 80 % respektive 75%.
Ett vikariat med varaktighet t o m 2020-08-27 om 85%.
Ett vikariat (vaken natt) med varaktighet tom 2021-02-01 om 70%.

Ytterligare två vikariat kan komma att bli aktuella i samband med terminsstart.

Intervjuer kommer att hållas under v 35 och v 36. Ange vilken eller vilka tjänster du är intresserad av i din ansökan.

Omfattning: Deltid
Helg- och kvällstjänstgöring ingår.
Tillträde enligt överenskommelse. Erfarenhet inom LSS krävs.
Körkort krävs

ÖVRIGT
All försäljning i samband med rekryteringsprocessen undanbedes vänligen.

Observera att vi endast tar emot ansökningar via Visma Recruit. Vi ber dig därför söka tjänsten genom länken i denna annons för att underlätta hanteringen av inkomna ansökningar. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande.

Ytterligare uppgifter

Annonserat
6 augusti 2019
Sista ansökningsdag
24 augusti 2019
Varaktighet
Tillsvidare
Sysselsättningsgrad
Deltid