Lediga jobb 88
5 augusti 2019

Administratör till Frivården Ystad

Kriminalvården, Frivården Ystad
Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi har ansvar för anstalter, frivård, häkten samt inrikes- och utrikestransporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Läs mer på vår hemsida www.kriminalvarden.se

Kriminalvårdens Verksamhetsområde Malmö, frivård omfattar två enheter på orterna Malmö och Ystad. Frivården ansvarar för personutredningar och verkställer olika påföljder såsom skyddstillsyn, intensivövervakning och samhällstjänst. Frivården Ystad ansvarar för frivårdsverksamheten i kommunerna Trelleborg, Svedala, Skurup, Sjöbo, Ystad, Simrishamn och Tomelilla.

ARBETSUPPGIFTER
Som administratör inom frivården arbetar du med klient- och verksamhetsadministration i form av registrering och expediering av klienthandlingar, ärendefördelning, diarium, arkivering och posthantering. I tjänsten ingår även administration för övervakningsnämnden, beställningar och hantering av ekonomiadministration.
Utöver ovanstående ingår även bemanning av frivården Ystads reception. Som receptionist tar du emot frivårdens alla besökare vilka innefattar klienter, diverse leveranser, samverkansmyndigheter etc.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har lägst gymnasieutbildning, eller annan kontorsadministrativ utbildning som bedöms likvärdig.

Vi ser gärna att du har flerårig erfarenhet av administrativt arbete med liknande arbetsuppgifter. Erfarenhet av administrationsarbete inom myndighet är meriterande.

Du bör ha god IT-kompetens och goda kunskaper och erfarenheter i att arbeta med olika Officeprogram. Du ska ha goda kunskaper i svenska språket i tal såväl som skrift.
Språkkunskaper därutöver är meriterande. Som administratör förväntas du ha
god förmåga till samarbete, med övriga medarbetare samt med externa parter. Du ska vara flexibel och kunna behålla ditt lugn och stabilitet i stressituationer. Du ska ha god förmåga till att arbeta självständigt och då handläggningen är en del av rättsprocessen krävs att du är noggrann och strukturerad. Då tjänsten innefattar bemanning av reception ställs höga krav på din förmåga att balansera service- och säkerhetstänkande och på bemötande av samtliga som kommer i kontakt med frivårdens verksamhet.

Stor vikt kommer att läggas vid den personliga lämpligheten.

Vi förutsätter att du delar kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn präglad av en tro på människors vilja och förmåga till utveckling och förändring.


ÖVRIGT
Registerkontroll kommer att föregå beslut om anställning.
Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Ansökan lämnas endast via länk i denna annons eller www.offentligajobb.se. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.
Supporttelefon för sökande: 0771-693 693

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ytterligare uppgifter

Annonserat
5 augusti 2019
Sista ansökningsdag
31 augusti 2019
Varaktighet
Tillsvidare
Sysselsättningsgrad
Heltid