Lediga jobb 88
6 augusti 2019

Familjerådgivare

Ystads kommun, Social Omsorg
Ystad är den lilla staden med de stora möjligheterna. Här finns naturupplevelser utöver det vanliga, en levande historia, ett sjudande kulturliv och mångfald av fritidsaktiviteter. Här finns också ett rikt näringsliv som verkar både lokalt och globalt.

Ystads kommun arbetar för en god personalpolitik som främjar trivsel och goda arbetsprestationer. Vi tror på engagerade medarbetare som skapar en bättre vardag för våra invånare.
Vår värdegrund Bättre Tillsammans kännetecknas av fyra ord som tydligt summerar vad vi som arbetsgivare står för; Mod, Tillit, Delaktighet och Professionalitet.

Alla medarbetare ska erbjudas förutsättningar till en god hälsa och därför arbetar vi aktivt med vår arbetsmiljö. Vi erbjuder friskvård och en rökfri arbetstid.

Familjerådgivningen ligger organisatoriskt under vuxenenheten som är en del i Individ och familjeomsorgens verksamhet.ARBETSUPPGIFTER
Vi söker dig som redan idag arbetar som familjerådgivare, då vi utökar vår verksamhet med ytterligare en halvtidstjänst samt en vakans på en halvtidstjänst. Vi söker alltså någon som kan arbeta 100 % eller två på vardera 50%.
Uppdraget är att tillsammans med en kollega arbeta mot fem kommuner, Sjöbo, Skurup, Tomelilla, Simrishamn och Ystad. Placeringen är i Ystad, men arbete kan förekomma även i de andra kommunerna.
Vi är just nu inne i en expansiv fas där vi planerar och bygger upp verksamheten tillsammans med de andra samverkande kommunerna, med samtal och förebyggande arbete. Vi kommer också under hösten att flytta in i nya lokaler som ligger i centrala Ystad som ger möjligheter till en innovativ verksamhet .

Ange i ansökan vilken tjänstgöringsgrad som du är intresserad av.


KVALIFIKATIONER
Du som söker ska ha en socionomexamen med erfarenhet av familjerättsarbete och familjerådgivning. Det är viktigt att du är strukturerad, relationsskapande och självständig. Du ska också ha en god förmåga att samarbeta då det är en framgångsfaktor för vår familjerådgivning,

Erfarenhet krävs.
* Socionomutbildning
* Tidigare arbete som familjerådgivare
* Steg 2, psykoterapi
* Arbetat med familjerättsfrågor
* Körkort B

Det är meriterande om du är auktoriserad familjerådgivare alternativt att du genomgått introduktionshandledningen. Det är också meriterande om du har sexologiutbildning och/eller EFT.


ÖVRIGT
All försäljning i samband med rekryteringsprocessen undanbedes vänligen.

Observera att vi endast tar emot ansökningar via Visma Recruit. Vi ber dig därför söka tjänsten genom länken i denna annons för att underlätta hanteringen av inkomna ansökningar. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande.

Ytterligare uppgifter

Annonserat
6 augusti 2019
Sista ansökningsdag
31 augusti 2019
Varaktighet
Tillsvidare
Sysselsättningsgrad
Deltid